Історія

Сьогодні “Galletas Gullón” – один з провідних виробників печива в Європі. Проте 129 років тому це була невелика сімейна фабрика у віддаленому селищі Агілар-де-Кампоо у провінції Паленсія, що в Іспанії. В ті часи майже всі виробничі процеси потребували ручної праці, однак зараз автоматизовані лінії на двох заводах, “Gullón II” та “VIDA”, випікають печиво для експорту у понад 120 країн світу. Фінансовий оборот “Galletas Gullón”  за 2017 рік сягнув 341 мільйона євро, а в компанії працює понад 1400 людей.
Виробництво заснував Мануель Гуллон у 1892 році. Цей кмітливий підприємець зумів об’єднати місцевих мешканців та виготовляти, невідомий на той час іспанцям, бісквіт. “Gullón” успішно зберігала провідні позиції на ринку та розвивалася. За часів фінансової скрути та громадянської війни в Іспанії компанія забезпечувала робочі місця та безперебійне постачання борошна завдяки розташуванню в регіоні з найбільшим виробництвом пшениці в країні. Постійні зусилля в галузі інновацій зробили його провідним бізнесом у цьому секторі в Іспанії. Зосередженість “Gullón” на якості та продовольчій безпеці, турбота про працівників та клієнтів, а також запровадження інновацій – все це стало рушійною силою для зростання продажів на понад 10%  упродовж 15 років.Починаючи з 1950-х років, “ Gullón” почала освоювати виробництво нових видів випічки. На ринку з’явилося печиво “Марія” та “Тостада Дорада”, вафлі у шоколадній глазурі, пончики, різноманіття макаронів. Після постійних інвестицій та технологічного оновлення компанія змінила комерційну політику і з 1979 року почала виготовляти перший цільнозерновий бісквіт в Іспанії, з 1986 року – печиво з додаванням рослинних олій. Так з’явився сегмент  печива для здоров’я, який “ Gullón”  очолює в Іспанії і досі. Компанія зуміла швидко пристосуватися до потреб клієнтів, випускати широкий спектр товарів на будь-який смак та співпрацювати з університетами та науково-дослідницькими центрами для розробки нових технологій. Ці зусилля та новаторство здобули для компанії світове визнання та нагороди.
З 1997 по 1999 …У цей період “Gullón”  став першим іспанським виробником печива, який отримав сертифікати якості та екологічні сертифікати від AENOR відповідно до стандартів ISO 9002 та ISO 14001.Оскільки 40% продажів припадає на експорт, компанія відкрила дочірнє підприємство у  Португалії, а згодом в Італії, Франції та Великобританії. На початку 2000 року на ринок вийшов перший низькокалорійний, дієтичний бісквіт без солі та цукру.Наступні роки вирізнялись постійним притоком нових інвестицій, які були зорієнтовані на виробничий процес та розробку нових продуктів.
У 2002 …“Gullón”  запустила лінію “Sugar-free Diet Nature Line”, що оптимально підходить для діабетиків та не містить лактози, фруктози, сахарози.У 2003 році в Агілар-де-Кампоо компанія відкрила завод “Gullón II”.  Це найбільш автоматизований завод у Європі площею 10 гектарів зі складом 1,8 гектара, який вміщує 27 тисяч піддонів.Завдяки успішному досвіду досліджень та розробок “ Gullón”  у 2007 році очолила національний проект CENIT-Higea. Проект зосереджений на профілактиці неінфекційних хронічних захворювань: діабет, ожиріння та серцево-судинні розлади. Він полягав у співпраці  компаній в агропродовольчому секторі з національними та міжнародними організаціями з питань охорони здоров’я.У березні 2012 року “Gullón” відкрила нову італійську дочірню компанію “Biscotti Gullón” та третій завод “VIDA” y Desarrollo de Alimentos, SAU, також нове виробництво в  Агілар-де-Кампоо, яке  в основному орієнтується на експорт.
У 2015 …Сьогодні річний фінансовий оборот компанії становить понад 200 млн євро, а продукцію експортують  у понад 120 країн на всіх п’яти континентах. Різноманітний асортимент, що варіюється від традиційного печива для сніданку, наприклад,  “Марія” і “Тостада”, до цільнозернового, клітковинного, низькокалорійного, органічного печива для здоров’я  без холестерину. Окрему нішу займає шоколадне печиво, вафлі, печиво-сендвіч тощо.Компанія “Gullón”  продовжує бути лідером галузі. Інвестиції в людський та технологічний капітал роблять її сучасною компанією, яка іде в ногу з часом та розуміє потреби своїх клієнтів. “Gullón”  вірна багаторічним традиціям та регіону, в якому була заснована.

Нагороди

2017

International Award for Companies Responsible for Children of CIPI. November 2017Award for Innovation in the Vending channel granted by ANEDA (Spanish National Association of Automatic Distributors), October 2017

2016

Galletas Gullón, Best Gluten-free food company 2016 by FACE (Spanish Celiac Associations Federation). November 2016.Retablillo Award to María Teresa Rodríguez, on the Professional Career in recognisement of “Effort, Work and Constance”. November 2016Award to Innovation and Fostering of Sustainable Development, by Smart Forest Foundation. November 2016.Surcos Award to the business trajectory of Galletas Gullón, given by Radio Televisión Castilla y León. May 2016.Gold Medal to Merit to Work to María Teresa Rodríguez. May 2016.Benito Menni Extra Prize to María Teresa Rodríguez, for social integration of handicapped people. April 2016.

2015

CPOE Award to a Career path to María Teresa Rodríguez. December 2015.Gullón Crédito y Caución award to Internationalisation. July 2015.Award from the Club of Directors from Aral Magazine to the Executive of the Year in the Food Industry. July 28, 2015.

2014

Enterprising Woman Award: Maria Teresa Rodriguez. First Awards from North of Castile “Del Campo”. November 17, 2014.Award from the newspaper Qcom.es and from the international website Wikispanishfood.com for the Best Private Company. September 2014.Aqualogy Sustainable Company Award in the Best Social Initiative category. July 2014.Award to the best Executive of Castile and Leon to Juan Miguel Martinez Gabaldon, General Director of Gullon Cookies, in the first edition of the Castile and Leon Economic Awards to the Best Executive. June 12, 2014.Castile and Leon Economic Present Time Award to the “Creation of Employment”. May 22, 2014.Entrepreneur Award to Maria Teresa Rodriguez, “Lifetime Achievement” by the Board of Castile and Leon and The North of Castile. Within the impulse program. March 27, 2014.Tribute to Maria Teresa Rodriguez as a businesswoman in Aguilar de Campoo. March 9, 2014.

2013

Special mention from the Palencia Chamber of Commerce. October 2013.Finalist and plaque winner of ASEPEYO’s awards for best OHS practices – February 2013.SARA research project wins “Quality of Life” Innovators Award bestowed by El Mundo Castilla y León newspaper – 14 February 2013.

2012

Once Castilla y León’s award for most socially-responsible company – November 2012.Herrera de Pisuerga Golden Crab award for Galletas Gullón – August 2012.Most socially-responsible company award from Fundación Mundo Ciudad – June 2012.Ejecutivos award for Mª Teresa Rodríguez. Revista Ejecutivos. April 2012.Ranked third for Best Online Reputation in Castille and León according to Mercados 21 and Everis – 2012.

2011

Castilla y León Económica magazine and Fundación Foro Burgos award for ‘Most innovative product’ – 2011.

2010

Carrefour’s award for most innovative food and agriculture SME of 2010.

2009

Alimentos de España’s award for the food industry – 2009.

2008

Actualidad Económica’s award to Mª Teresa Rodríguez for best career – 2008.

2007

Óptima Castilla y León equal opportunities award 2007 from the Castille and León regional Ministry for Family Affairs.Ecocultura’s 2007 award for ‘Best company in Castille and León’ for organic biscuits. Awarded by ITACYL and the Head of the Ministry of Agriculture.Norte de Castilla’s 2007 award for ‘Best business track record in the province of Palencia’.

2006

EXECYL’s “Most innovative company” award – 2006.Top impulse brands in the “Biscuits” category 2006. Feria Alimentaria de Barcelona 2006.

2005

Runner-up in the Ministry of Agriculture, Fisheries and Food’s award for the ‘Best Spanish food company for technological innovation of 2005’ – 2006.Gold medal from the Palencia Chamber of Commerce – 2005.

1988

Gold medal from the Palencia Chamber of Commerce – 1988.